Het zijn uitdagende tijden voor consumenten én voor handelaars. Daarom is het belangrijk om de loyaliteit van klanten te verhogen, zonder dat de kosten hier exponentieel meegroeien. Een loyale klant is immers heel wat waard, maar mag zeker niet uitgroeien tot een kost.

Waow-CEO Jan Harboort geeft hierover de nodige tekst en uitleg.

De krachtige loyale klant

Loyale klanten zijn een krachtig middel voor stabiliteit en groei. Eerst en vooral genereren ze een bepaalde stabiele omzet, zeker voor lokale handelaars vormen ze een continue stroom van quasi verzekerde inkomsten. Klanten die voor jouw zaak kiezen, zijn daarbovenop ook klanten die je niet meer moet overtuigen. Een extra besparing!

Daarnaast zien we dat loyale klanten ook zorgen voor mond-tot-mondreclame en dat ze doorgaans meer uitgeven. Terugkerende klanten zijn vaak dé bron voor cross- en upsells.

Kortom: een loyale klant is van cruciaal belang voor lokale ondernemers. Ze zorgen niet alleen voor een stabiele inkomstenstroom, maar ook voor groei en concurrentievoordeel. Maar… hoe verhoog je de loyaliteit van je klanten?

Een beloningssysteem als must-have

Klanten kijken naar verschillende factoren in hun beslissingsproces. Tijdens deze uitdagende tijden blijven kwaliteit en service belangrijk, maar wordt het steeds belangrijker om iets extra voor de klant te doen. Dat kleine extraatje wordt door de klant enorm gewaardeerd met een ongekende loyaliteit tot gevolg. Wie niets extra doet voor zijn klant, verliest zijn klant.

“De gemiddelde benchmark voor kortingen ligt tussen de 1 à 2%. Dit is de beste investering, als je kijkt naar de waarde die je ervoor terugkrijgt”

- Jan Harboort, CEO van Waow.

Onderzoek van Radio 2 wees uit dat de gemiddelde benchmark op vlak van kortingen rond 1 à 2% ligt. Dat is vaak een peulschil in vergelijking met de waarde die je ervoor terugkrijgt.

Waow helpt handelaars aan loyale klanten

Waow heeft dé oplossing voor lokale handelaars die hun klantenbinding willen versterken. Dankzij ons uitgebreide netwerk van lokale zaken, kunnen we klanten belonen voor hun trouw en lokaal shopgedrag. Dit resulteert in meer bezoekers, verhoogde omzet en extra inkomsten voor onze klanten, zowel passief als actief.

Benieuwd naar alle details van ons unieke verhaal? Praat met één van onze experts.